maanantai 17. syyskuuta 2012

Banffin reissun verran

Huomenna tulee lähdettyä kolmen päivän matkalle Kanadan Kanadan Kalliovuorten juurelle kauniiseen Banffin kylään.

Banff on ainoa virallinen kylä ja asutusalue, joka sijaitsee Kanadan hienojen kansallispuistojen rajojen sisällä.

[STOP THE PRESS!!! Edmontonin kaupungin viisain Jouni Nieminen korjasi prosyyristä lainaamani infoa; myös Jasperissa ym. on pienia asutuksia kansallispuiston rajojen sisällä!]

Kylään jos haluaa asumaan, pitää esittää työsopimus ja maata tai taloja sieltä ei voi ostaa omaan omistukseen lainkaan.

Alueella - ja kylän kaduillakin välillä - liikkuu villieläimiä, mutta jos ihminen ei heitä häiritse eivät hekään häiritse ihmisiä.

Kesäkuussa tuli jo käytyä Banffissa, mutta tuolloin oli todella sateinen ilma. Reissu jäi parin tunnin nyhjäämiseksi kylän kaduilla. Siltikin jo tuo reissu oli hieno kokemus, sillä olin monen monta vuotta haaveillut näkeväni Banffin.

Ensi kesänä on myös tarkoitus vierailla alueella, ja nähdä mm. kaunis Moraine Lake (kuvassa). Alueella on monia henkeäsalpaavan kauniita nähtävyyksiä jotka pieni ihminen haluaa nähdä. Ainakin Lake Louise ja Morainen taustalla olevat hienot vuorenhuiput nimeltään Valley of the Ten Peaks.

Sitä vain toivoo, että ilmat suosivat tällä kertaa paremmin kuin edellisellä vierailulla. Matkasuunnitelmana on tiistaina nousta lentokoneeseen 10:05 ja 80 minuutin matkan jälkeen laskeutua Calgaryyn. Torstaina takaisin ja perjantaina tuplavuoro sitten töissä, että pääsee taas arkeen kiinni oikein kunnolla!

Banffista on muuten kotoisin myös hieno jääkiekkoilija nimeltään Ryan Smyth, jonka lätkäfanit tunnistavat niin NHL:stä kuin Kanadan maajoukkueestakin.

Seuraavan kerran blogailua sitten varmaan loppuviikosta.

Tällä kertaa terveisiä saa vain ja ainoastaan mm. twitterissä äärimmäisen ansioitunut Huismanin Eetu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti