lauantai 25. elokuuta 2012

Canada - monen nimen ihme

Siinä on kuvassa hieno maalaus taiteilijalta nimeltään Silvia Pecota. Taideteos sai nimen "Pro Patria" (Maallemme / Maamme puolesta).

Seisoen kiven päällä joka erottaa kaksi merta tekee tämä kuva kunniaa Kanadan kansallismotolle "A Mari Usque Ad Made" eli suomeksi käännettynä mereltä merelle.

Kuvasta tuli aikanaan niin tunnettu kanadalaisuuden symboli, että kuvasta painettuja postikortteja pystyivät perheet ja läheiset lähettämään ympäri maailman ilmaiseksi, missä tahansa heidän poikansa tai tyttärensä olivat palvelemassa armeijan leivissä Kanadan puolesta.

Jos ei olisi ollut näin hienoa taustatarinaa tällä kuvalla, olisin kyllä keksinyt jonkun muun oikeutuksen käyttää noin kauniin naisen ja lipun kuvaa tässä blogissa! ;)

Lähetyksessämme tällä kertaa:

Hassuja nimiä ympäri Kanadaa.

Ei nämä kirjoitukset niin jäätäviä ole, että näitä kukaan jaksaisi lukea ilman jotain kieroa huumorin kaunista kukkasta.

Blow Me Down, Newfoundland, siellä olisi varmaan siistiä käydä, vai? Ja tuo Newfoundland, heh, siinä vasta paikka. Heillä on oma aikavyöhykkeensä joka on vieressä olevia aikavyöhykkeitä edellä tai jäljessä puolen(!!!) tunnin(!!!) verran. Ja missä tahansa päin Kanadaa oletkin, paikan nimi lausutaan "newfinland"... Ja paikka jonka nimi on New Finland taas puolestaan löytyy ihan minua läheltä täältä Saskatchewanista.

Mutta jos mä vielä joskus saan jonkun kauniin daamin viedä treffeille, niin "newfinlandiin" ja Heart's Desireen pitänee viedä. Vai olisiko toi jo liian siirappista??? (Sergei Brunberg voi viedä treffiseuralaisensa myös Newfoundlandiin ja Red Head Coveen)

Garden Of Eden, kukapa ei sinne haluaisi mennä käymään. Sieltä se löytyy kauniista Nova Scotian maritime-provinssista. Itse asiassa, Nova Scotia oli ensimmäisenä mulla mielessä kun suunnittelin Kanadaan muuttoa. Ehkä sinnekin joskus vielä päätyy, onhan siellä paljon muutakin nähtävää kuten Shag Harbour ja sinne en kyllä deittiä uskaltaisi viedä, tulisi litsarit välittömästi.

Jos olet death- tai black-metallin ystävä, halunnet vierailla New Brunswickin kauniissa provinssissa ja Burnt Churchin idyllisellä lomailualueella. Veikkaan että Roni on jo varannut matkaliput.

Toisen Maailmansodan aikoihin oli "pieni" paine Ontarion suunnalla erään pienen kyläyhteisön nimen muuttamisessa. Swastika (hakaristi) kun oli paikan nimi, niin voitte kuvitella että asia herätti paljon närää.

Asukkaat kuitenkin päättivät, että kun nimi oli jo ollut Swastika kauan ennen kuin paha Adolf-setä nousi valtaan, niin nimi myös pysyisi Swastikana. Ja siellä se Swastika on edelleen ja Adolf "valtakuntineen" on kuollut ja kuopattu kauan sitten.

Ochiichagwebabigoining, siinä hieno nimi jota harjoitella viikonloppuisin aamuyön tunteina ravitsemusliikekierroksen jälkeen. Tämäkin helmi löytyy Ontariosta, kuten myös Pain Court.

Manitobassa taas ollaan suhteellisen tukevasti jalat maapallon pinnalla, siellä kun vaatimattomaan tapaan löytyy God's Lake

Meillä Saskatchewanissa taas arvostetaan Canadaa niin paljon, että täältä löytyy paikkakunta nimeltään Adanac (ymmärtääkö lukija nimen hauskuuden, siitä en ota vastuuta). Ja ihan tässä Reginan (tai kuten paikkakuntalaiset sanovat; Vagina) vieressä on legendaarinen Slap Shot -leffastakin tuttu Moose Jaw, jonka rikkaasta historiasta kertonen myöhemmin.

Grandmother's Bay (Saskatchewan) ja Head-Smashed-In Buffalo Jump (Alberta) saavat myös kunniamaininnan.  

Mutta entä tämän maan nimi; Canada. Mistä se tulee?

Yleinen uskomus on, että nimi tulee St.Lawrencen lähettyvillä asuneilta Irokeesi-intiaaneilta ja heidän sanastaan "kanata", joka tarkoitti kylää tai asumusta. On myös sanottu kyseisen sanan tarkoittavan maata.

Näihin kuviin, näihin tunnelmiin vielä terveisiä ja ensimmäisenä ne saa vastaanottaa Heinolan suunnalla Karjalaisen Pete, fläppitaulua vaan sotkemaan ja tsemppiä!

Sitten lähtee terveiset Porvoon lupaavimmalle nuorelle baarimikolle Andreakselle. Kuka on sitten lupaavin vanha baarimikko Porvoossa, ehkä Hasse?

Pianisti-ihme Kaisalle isot FST-terveiset ja onnea matkaan!

Rahtarien unelmanaiselle Lindalle paljon terveisiä ja V-poweria!

Ja sitten vielä Nooralle, Alfonsolle, Gabrielille, Lolalle ja Lumille maagisia terkkuja!
























Ei kommentteja:

Lähetä kommentti