tiistai 14. elokuuta 2012

"Where are you from?"

Niin... että sellaista tuli mieleen kertoa, millaista hauskaa arvuuttelua on tullut kohdattua kun täällä on tutustunut paikallisiin ihmisiin.

Ensinnäkin ajattelin, että asiasta ei juuri kyseltäisi sillä Kanada on niin monen eri kulttuurin sekoitus että monen suomalaisen on sitä ehkä välillä joskus vaikea uskoa.

Hyvinhän sitä vaan oli taas kerran ihan väärässä. Ei tarvitse kuin käyttää yhtä sanaa jossain asiayhteydessä mitä ei kanadalaiset itse käytä (esim. sanaa "limonade" ei täällä käytetä, vaan se sana on korvattu sanalla "pop", joka käsittää myös muut ei-alkoholipitoiset virvoitusjuomat joita ravintoloissa tarjoillaan) ja heti ovat utelemassa että mistä sitä ollaan jne.

Nohhhh.... on kyselty että olenko Ukrainasta ja Romaniasta... hetkinen, puhuhan vähän sitä omaa kieltäsi... sä oot Tanskasta eikö niin?

Kun kerroin eräälle herralle - joka vannoi olevansa kiekkofani - että tulen samasta maasta kuin "Thiimuu Se-laanii", niin hän oli aivan pihalla. "Ruotsalainen?"... ei saatana... heitin vastakysymyksen "well, what's Teemu's nickname?" ja hän vastasi aivan oikein että "The Finnish Flash", sanoin siihen että "well there you go buddy"...   "ohh, is he a Finn?" ... ja oma vastaus että "well, thus the nick name, right?" ja tähän maantiedon erikoismies vastasi että "yeah...YEAH... makes sense, eh?"... että joo, I rest my case (eli lepuutan rasiaani).

Kolme ihmistä on tähän mennessä kysynyt myös mitä kieltä Suomessa puhutaan. Kun vastaan että "well in Finland we speak Finnish, obviously" niin sitä ollaan ihan ihmeissään... paras kysymys oli ekalla viikollani että puhutaanko Suomessa flaamia (veikkaan, että varmasti joku puhuu).

Paikalliset alle 30-vuotiaat tietävät kyllä Duudsonit hyvin. Nokia? Ei. Täällä preerialla ei Stephen Elopin "kädenjälki" näy, heh.

Muutama on tiennyt Nightwishin ja Hanoi Rocksin. L.A.M.F.-tatuointiani saan usein selitellä ja myöskin suomalaista kuumaa vaatemuotia (kuvassa alempana) olen saanut parhaani mukaan koittaa järkeillä täällä ihmisille...

Eli siis Klamydian nohevat pojathan keksivät joskus ilmeisen selvinpäin, että voisivat mallintaa Sex Pistolsin kuuluisaa levynkantta hieman (mahtaa puristipunkkareita vituttaa tämäkin, nyyh ja kyynel, tässähän olisi mielenosoitusmarssin paikka) ja ... no... joo...

Kiitos muuten Severille paidoista, on hienoa että on toinen muotiasiantuntija jonka kanssa vaihdella vaatteita (Severi sai postissa vastineeksi Kanadan kuumimman artistin eli Justin Bieberin ladyfit-paidan nimmarilla... bongatkaa ensi kesän keikoilla!).

Never Mind The Bollocksista tuli siis Never Mind The Condoms... Ja kun kanadalaiset sentään ymmärtävät että Klamydia ja Chlamydia tarkoittavat yhtä ja samaa asiaa, niin joo, siinä sitä koittaa hymyillen selventää että "niin siis tämähän on suomalainen viihdemusiikkiorkesteri ja heidän paitansa, joka on mallinnettu erään kuuluisan britannialaisen poikaorkesterin levynkannesta"... Kai ne luulee, että kun tallaan katuja täällä niin mainostan että "hei naiset ottakaa minut, ajan teitä paljaalla ja minulla on klamydia!"... itse asiassa, tiedän että eräs nainen ainakin luuli juuri näin (työkaverini...raukka järkyttyi)...

Ja niin... eihän täällä tiedetä että Joulupukki on Suomesta. Nyt Santa Parkin ihmiset pr-hommiin ja nopeasti!!!!!!!!!

Salmiakkikossusta ei kukaan sentään ole tykännyt!

Nyt nukkumaan. Hyvää yötä minulle ja monille teille Huomenta Suomi!

Nami nami sanoisi Marco.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti