sunnuntai 19. elokuuta 2012

Kummitustaloja, suklaata ja urheilun iloa

Fort Qu'Appellen reissulla tuli myös vierailtua kahdessa paikassa, joiden sanotaan olevan kummitusten rienaamia.

Kuvassa oleva viihtyisän oloinen talo on jokaisen poikamiehen ja wanna-be remonttireiskan unelma; pienellä pintaehostuksella saat itsellesi sellaisen Playboy Mansionin, että ei auta Hefnerin-pappaa enää nitrot tai viagrat!

Qu'Appellen laaksossa on myös lukuisia intiaanien hautausmaita, jotka perinteisesti ovat useiden kummitustarinoiden avaintekijöitä. Mutta ehkä yksi koko Pohjois-Amerikan pahamaineisimmista ja "most haunted" paikoista löytyy myös Fort Qu'Appellen kylän läheltä. Fort San.

Tämä entinen tuberkuloosiparantola on yksi eniten tutkituista paranormaalien ilmiöiden kohteista. Pienellä googlettamisella löytänee rakas lukijakin monta viihtyisää tarinaa. Seuraavalla Qu'Appellen reissulla menen kaverin kanssa yöllä kyseiselle alueelle ja eri rakennuksiin. Vaikka alue onkin suljettu ja vartioitu. Kyllä sitä pieni uteliaisuus ja pikkupoikamainen mielenkiinto löytyy. Olisi hienoa jos jokin tapahtuma saisi ns. paskat housuun ja jättäisi ihmettelemään. Pientä breikkiä tähän harmaaseen arkeen.

Tänään tuli vietettyä vapaapäivää ja siitä kolme tuntia meni pyörälenkin merkeissä ja puolisentoista tuntia allekirjoittaneelle uuden lajin parissa; en ollut meinaan aiemmin kokeillut pelata lacrossea.

Lacrossemaila kädessä huomasin varsin pian, että aika uuno olo siinä tuli. Syöttöjen vastaanottaminen ja itse syöttäminen olivat yhtä sujuvia luistelu hiekalla (it's all about determination, sanoisi Mr.Toycannon).

Itse pelissä huomasin toivovani koko ajan, että "älkää vaan mulle syöttäkö". Lacrossea ja jääkiekkoa yhdistää moni asia, mutta ehkä viihdyttävin niistä asioista on.... *rumpujen pärinää*... tappelut. (videolinkissä aika brutaalin oloinen tyrmäys, heh).

Kanadassa kun ollaan, niin kukaan ei nosta meteliä jos jääkiekossa tai lacrossessa heitetään hanskat ja otetaan mylly. Tuli sitä sitten itsekin kokeiltua myllyttämistä kun kaikki aikuiset miehet vuoron perään vajosivat luolamiehen tasolle ja heimosota oli valmis. Hyvin meni ja sain kaverin polvilleen, tosin olen iloinen että toissa viikolla otin naamasta lävistykset pois, muuten voisi nyt olla huuli vähän enemmän kipeä.

Kun päivän urheilut oli tullut urheiltua, päätin palkita itseni paitsi ensin hyvällä aterialla kaverien kanssa paikallisessa ravitsemusliikkeessä, myös jälkiruoalla ja päätin testata ja arvioida neljä eri kanadalaista suklaata. Tuntuu tosin vähän väärältä tehdä tällainen arviointi ilman Joey'n läsnäoloa.

Omnomnomnom... (tästä tulee aina mieleen Biffenin äiti Emma, joka tyytyväisenä mussutti aina pizzaslicea)...

Crispy Crunch. 

Pakettia avatessa ensimmäisenä huomasi pahvisen alustan ja sitten itse suklaapatukan joka muistutti elävästi Mr.Hankey'ä. Nuuhkaisu kauttaaltaan patukan ympäri jätti jälkeensä hienostuneen tummansuklaan aromin.

Ensimmäinen puraisu ja pettymys oli valtaisa. Ohuen suklaakuoren alla oli huono keksikääryle jonka sisällä aivan liian ylimakeaa massaa josta maistui läpi suolapähkinä. Hyi saatana!

Arvosana: 2/10 (2 pistettä tummansuklaan tuoksusta)

BabyRuth

No nyt löytyi tuhti patukka (sanoisi sinkkunainen). On meinaan suklaata ja pähkinää (terveisiä Artolle) , nougat'a ja karamelliä. Miten ihmeessä jollain Snickersillä on joku pähkinäpatukoiden (nutbars, heh heh) monopoliasema? Tätähän söisi vaikka kuinka paljon, omnomnom mussunmussun....

Olisko pähkinöitä ollut jopa skidisti liikaa? Ehkä, ehkä ei. Uusi suosikki joka tapauksessa.

Arvosana: 8/10

Aero

Samantyylinen suklaa on ollut joskus suomessakin saatavilla, mutta nimeä en nyt muista. Sellaisia "ilmakuplia" patukan sisällä.

Aika heviä (terveisiä Annalle ja Tapsalle) suklaata.  Melkein kuin kotitaloussuklaa, yyh, ei sovi suklaapatukkaan.

Arvosana: 4/10

Coffee Crisp

No joo... mä oon vähän ehkä jäävi sanomaan tästä mitään, on ollut lapsuudesta asti suurin suklaasuosikkini. Taisi olla muuten kesä 1993 jonka vietin Kanadassa ja muzi antoi rahaa, että veisin hänelle laatikollisen (muistaakseni 100 patukan laatikko) näitä kotiin palatessani. No, kyllä mä ne rahat käytin ja söin kaikki patukat. Kultainen lapsi.

Ihan mieletön makuelämys. Maistuu kahvit ja cappuccinot (terveisiä Melalle) ja on hyvät ohuet keksikerroksetkin sisällä.

Arvosana: 10/10

Ja kun niitä terveisiä on tullut läheteltyä taas, niin otetaan randomisti vielä viidelle frendille terveiset tähän loppuun: Jasille Budapestiin isot terveiset, Liimikselle terveiset että BEEP BEEP vaan, kirppu-Tanjalle isot happyhappyterveiset, Herr Reichiselle bunkkeriin lämpimät terveiset ja sitten vielä Oksulle terkut lähelle itärajaa!!!

p.s. vähän tuli paha olo kun söin noin paljon suklaata... uhh....

1 kommentti:

  1. Oisko tää ilmakuplapatukka ollu Suomessa joskus Stratos? Siniset kuoret ja halpa hinta.

    VastaaPoista