keskiviikko 22. elokuuta 2012

Kun koko kaupunki muuttuu vihreäksi


Kun Saskatchewan Roughriders pelaa, muuttuu koko kaupunki vihreäksi.

Mikä Roughriders?

CFL:n eli Kanadan oman (amerikkalaisen)jalkapallosarjan joukkue, jonka takana seisoo koko Saskatchewanin provinssi.

Joukkue pelaa kotiottelunsa täällä Reginassa pienellä mutta hienolla Mosaic-Stadiumilla. On kyseessä sitten ottelu kotona tai vieraissa, tässä kaupungissa on vaikea nähdä muuta vaatetusta noina päivinä kuin Roughridersin vihreitä pelipaitoja, lippiksiä, t-paitoja, huppareita. Itse asiassa kun ensimmäisen kerran tuon ilmiön näin se oli pirun vaikuttavaa.

Täällä on myös ns. "The Green Mile" eli katu jota pitkin fanit kulkevat ottelupäivänä. Ja se on oikeasti vihreä koko matkan verran, huh! Mieletön näky kun iso ihmismassa vain vyöryy eteenpäin.

Ja se on mikä on hienointa niin kaikilla tuntuu olevan pirun hauskaa. Vaikka olisit vierasjoukkueen kannattaja niin kukaan ei ala soittamaan suutaan tai haastamaan riitaa. Pelipäivä on juhlapäivä kaikille.

Kiekkokaukaloista tutun Ryan Getzlafin velipoika Chris Getzlaf on yksi joukkueen suosituimmista pelaajista eikä ihme; huipputaitojen ohella kaverin kotipaikka on Regina, joten molemmat Getzlafin veljekset nauttivat täällä suurta suosiota.

CFL:stä on myös mahdollisuus edetä NFL:n puolelle, vaikka säännöt ovatkin erilaisia liigojen välillä.

Viime kaudella Roughridersilla ei mennyt kovinkaan hyvin, sillä joukkue voitti vain viisi ottelua. Runkosarjassa pelataan 18 ottelua.

Tämä kausi alkoi paremmin ja paljon muutoksia oli tapahtunut pelaajistossa ja organisaatiossa, mutta tällä hetkellä jengi rypee neljän ottelun mittaisessa tappioputkessa. Alkukauden into ja positiivisuus on muuttunut ihmisten puheissa pessimismiksi.

Ottelutapahtuma on kyllä hieno kokemus ja suuri Show!

Ja on oikeastaan ihan sama mitä tässä maassa tekee, jos maksat viihteestä niin maksavaa asiakasta on kyllä ajateltu jokaisessa asiassa. Voisin kuvitella monen suomalaisen jurottavan ihmeissään ja istuvan hiljaa penkillään, mutta kyllä sitä vain kannattaa ja pitää uskaltaa heittäytyä ja pitää hauskaa. Jurottamaan ehtii töissä (ja ajoittain parisuhteessa), eiks nii hei kaverit? ;) Taisi olla taas helvetin noheva huomio ja ajatusketju allekirjoittaneelta.

Ja sitten vielä jotain hauskaa kotimaasta... HIFK:n A-nuoret eli Kollit ovat olleet valloittamassa Venäjää ja tässä videossa nähdään mitä hassua voikaan tapahtua rankkariskaban jälkeen. Onhan toi hienoa miten hätäisesti alkaa Maamme-laulu soimaan samalla kun reippaat nuoret urheilijat haluavat lyödä toisiaan. On se jääkiekko hassunhauskaa joskus.

Ja terveisiä lähtee tällä kertaa seuraaville onnekkaille ja ihanille ihmisille:

Ronille Tampereen kryptaan synkät terveiset!

Monalle etäterveiset etäältä etäisesti!!!

Kiiralle rauhanomaiset terveiset ja paketti kanadalaista purukumia postitse, rauhaneleenä!

Isolle miehelle eli Juhalle arvostuksen ja terveisen verran, oooo!!!

Jopelle terveisiä Old Townin tiskille!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti